söndag 28 september 2008

Lätt att säga ja

Väl framme i Kuopio i fredags kväll bjöd S föräldrar på Karelska piroger, med äggsmör och allt. Det slog mig att jag aldrig har skrivit om denna förträfflighet i den här bloggen. Vilken lucka!

Finländsk matkultur må ha tagit en del smällar, men det är inte rispirogernas fel. Lägg till lite ost, gurka och en kopp te och du är i hamn. Hur gott som helst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, fast potatispirogerna är ännu godare.

Anonym sa...

Det räcker gott och väl med äggsmör...de är ju så goooda! Jag brukar handla på mig och ha dem i frysen! Jag är dock inte lika förtjust i köttpirogerna.

Peter sa...

kalle k: har aldrig provat det om jag ska vara ärlig. får bli ett uppdrag för hösten.

annelih: jag äter bara köttpiroger på caféer och där har de alltid legat framme bara liiite för gamla och är svettiga. det borde vara godare om man gör dem hemma.