torsdag 22 november 2007

Sisyfos hade det inte så lätt han heller

Å ena sidan. Finland lyckades inte vinna nere i Porto. Fru Fortuna låg och lurade ute i Atlanten, men valde att inte blanda sig i. Efter regn kommer sol, kära Finland, även om du själv nog skulle hävda att det snarare kommer mer regn efter regn.

Å andra sidan. Sverige slog Lettland på Råsunda, och spelar därmed EM nästa sommar. Den svenska fotbollshaussen kan fortsätta.

I Finland är intresset för fotboll ganska stort, men bara på landslagsnivå. Den inhemska ligan är för de närmast sörjande. Intressant nog var det likadant i Sverige innan EM på hemmaplan 1992. Expressen övervägde tom att sluta bevaka Allsvenskan, pga det klena intresset. Andra tider, minst sagt, men det som ändrade det hela var just europamästerskapet. Därefter har publiken kommit tillbaka, och det med råge.

Finland behöver en liknande injektion. Nästa gång, säg. Heja Suomi!

2 kommentarer:

Basse sa...

Vi får nog tyvärr vänta på det. Men det blir roligt nästa sommar, EM är på nåt vis roligare än VM. Bäst var nog när danskarna blev inkallade från sin ölsemester och vann hela skiten.

Peter sa...

Ja, det var en rolig sommar. Vågar man hoppas på ett inbördeskrig i Portugal? Ett bananskal för Finland att halka in i EM på. ;)